Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Pohod Slakovi in Pavčkovi pot in varnost v prometu

V sredo, 6. aprila smo se člani Kluba upokojencev ŠC Novo mesto pod vodstvom Toneta Progarja odpravili na pohod po Slakovi in Pavčkovi poti.Bilo nas je 14.
Iz Mirne Peči smo šli preko Velikega in Malega Kala, kjer smo se ustavili ob spominskem obeležju Lojzetu Slaku, do Hmeljčiča. Tam smo naredili postanek in pri Tonetu pojedli okusno malico in pokusili njegovo odlično vino, nato pa nadaljevali pot v Šentjurij, kjer smo si ogledali  spominsko sobo Toneta Pavčka in film o njem.
Še kratka pot nazaj v Mirno Peč, kavica ali pivo pri Novljanu in zadovoljni smo se odpravili domov.
Hvala vodniku Tonetu za lepo doživetje.


V četrtek, 7. aprila smo člani Kluba upokojencev ŠC Novo mesto sodelovali v projektu Javne agencije Republike Slovenije za varstvo v prometu Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu, v katerega se je vključilo  21 članov.
Predavanja so bila zanimiva:: osvežitev CPP. vožnja po avtocesti, psihofizično stanje voznikov, prva pomoč, prometna situacija in izkušnje v lokalnem okolju. Po želji smo se odpeljali tudi na svetovalne vožnje z inštruktorji.
Bilo je zelo poučno in veliko prisotnih je tzrazilo željo, da projekt v naslednjem letu ponovimo.

023 044
Za prikaz članka je potrebno omogočiti piškotke.