Izlet v Mirnsko dolino

V četrtek, 8. 9. 2016, smo bili članice in člani Kluba upokojencev ŠC Novo mesto na izletu v Mirnski dolini. Bilo nas je 19.
Obiskali smo Galerijo likovnih samorastnikov v Trebnjem in občudovali mojstrstvo naivcev. Navdušili so nas slikarji, zlasti na steklu, pa tudi kiparji, rezbarji ..
Naslednja postaja je bil mirnski grad Speča lepotica. Gospod Dušan Skerbiš, župan občine Mirna, nas je vešče vodil po zgodovini gradu in zgodovini obnavljanja, za katerega je zaslužen zlasti dr. Marko Marin, ki pa je imel tudi veliko podporo lokalnega prebivalstva,gospodarstva in tudi sponzorjev iz cele domovine.
V deželi kozolcev v Šentrupertu smo se spomnili naše mladosti pod kozolci in si  s ponosom ogledali slovensko stavbno dediščino.
Na Žalostni gori nad Mokronogom smo občudovali freske v kapelicah,na Svetih stopnicah in v romarski cerkvi Marije sedem žalosti pod vodstvom profesorja Marka Kapusa.
Odlično kosilo smo pojedli v gostilni Zlata kaplja v Mokronogu, nato pa smo druženje nadaljevali v Vinskem dvoru Deu na Malkovcu,kjer smo občudovali razgled in pokušali vina.
Imeli smo se zelo lepo. Vsi smo navdušeni nad kraji, ki so čisto blizu, pa jih velika večina ni poznala.
DSC09338 DSC09320 DSC09297
Za prikaz članka je potrebno omogočiti piškotke.