Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Mednarodna izmenjava v projektu Biobread


Oktober se je na naši šoli začel v znamenju mednarodnega projekta BioBread (Erasmus+ KA229, št. 2019-1-IT02-KA229-062280), v katerega so vključene tri države (Italija kot nosilka projekta – Instituto Professionale Servizi per l'Agricoltura e lo Sviluppo Rurale "G. Fortunato", Romunija – Colegiul Agricolsi de Industrie Alimentara "Vasile Adamachi" in Slovenija – Šolski center Novo mesto, Srednja zdravstvena in kemijska šola). Namen projekta je vzgoja ekološko pridelanih žitaric in njihova uporaba v prehrani, predvsem priprava kruha, od zrna do izdelka. Vključuje projektno nalogo ter izmenjavo dijakov. Na izmenjavo v Slovenijo bo v prvem tednu oktobra prišlo 18 dijakov in 6 mentorjev.

Prvi dan srečanja, torek, 5. oktobra, smo namenili spoznavanju dijakov in mentorjev iz Italije in Romunije, predstavitvi držav, šol in projektnih nalog. V popoldanskem času si bomo ogledali znamenitosti in utrip starega dela Novega mesta.
 
V sredo bodo gostje sodelovali v dveh delavnicah, in sicer bodo mikroskopirali žitno zrno in opazovali razmnoževanje kvasovk, v drugi pa bodo pripravili potico. Sledila bo evalvacija in degustacija pripravljenih izdelkov.
V četrtek se bomo podali v Belo krajino, kjer si bomo ogledali pripravo prave belokranjske pogače, temu pa bo sledil ogled Krajinskega parka Lahinja.

V petek, na zadnji dan srečanja, si bodo gostje ogledali šolske prostore ter nadaljevali s plesnimi delavnicami.
 
Srečanje se bo zaključilo s podelitvijo certifikatov. Poleg spominov in potrdil bodo gostje domov odnesli tudi del Slovenije v malem.

Logotip projekta je delo našega bivšega dijaka Roka Panjana.
Rok Panjan (2)
Za prikaz članka je potrebno omogočiti piškotke.