Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Projekti

Dodatna strokovna pomoč za dijake

Na Šolskem centru Novo mesto v skladu z Zakonom o poklicnem in strokovnem izobraževanju (Ur. l. RS, št. 79/2006) ter Zakonom o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami (Ur. l. RS, št. 54/2000 in 58/2011-ZUUOP-1) organiziramo in izvajamo dodatno strokovno pomoč za dijake, ki so na podlagi odločbe Zavoda RS za šolstvo usmerjeni v programe vzgoje in izobraževanja z dodatno strokovno pomočjo. 

Otroci s posebnimi potrebami so: otroci z motnjami v duševnem razvoju, slepi in slabovidni otroci oz. otroci z okvaro vidne funkcije, gluhi in naglušni otroci, otroci z govorno-jezikovnimi motnjami, gibalno ovirani otroci, dolgotrajno bolni otroci, otroci s primanjkljaji na posameznih področjih učenja, otroci s čustvenimi in vedenjskimi motnjami in otroci z avtističnimi motnjami.
Dodatno strokovno pomoč izvajajo učitelji in strokovni delavci ustrezne strokovnosti.

Postopek usmerjanja se uvede na zahtevo staršev. Več informacija lahko preberete na spletni strani Zavoda RS za šolstvo.

Več informacij v zvezi z dijaki s posebnimi potrebami na Šolskem centru Novo mesto lahko dobite na spodnjih naslovih:

Srednja strojna šola:

Srednja elektro šola in tehniška gimnazija:

Srednja zdravstvena in kemijska šola:

Srednja gradbena, lesarska in vzgojiteljska šola:
Za prikaz članka je potrebno omogočiti piškotke.