Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Uroš Ravbar (4.12.2009)

Potujmo skupaj okoli sveta – Sanjajte kar želite sanjati

Novo mesto – V petek, 4. decembra 2009, je na Šolskem centru Novo mesto gostoval Uroš Ravbar, prvi Slovenec, ki je obkrožil zemeljsko oblo z avtomobilom. Njegovo potopisno predavanje o dobrih dveh letih življenja na poti okoli sveta je navdušilo zbrane dijake 2. letnika Tehniške gimnazije in profesorje.
Dokumentarni film, ki je bil predvajan v sklopu omenjenega predavanja, je zvabil nasmeh na obraze mnogih poslušalcev, predvsem s številnimi humorističnimi vložki, ki so še tako različne in oddaljene kulture pripeljali vse do poslušalcev. Uroš Ravbar nam je približal čudežno naravo vse od daljne Novo Zelandije pa do San Francisca. Poudaril je, da so ljudje vsepovsod po svetu v srcu prijazni, neskončno gostoljubni in dobrosrčni. Pri tem pa je ključen pravi nastop, največ čudežev, pa kot pravi sam, naredi celo kanček znanja jezika domačinov. Predstavil je tudi različne doživljaje in srečanja z domačini, pozitivne in negativne strani potovanja, radosti in napore. Delil je tudi modre nasvete, ne samo kar se tiče potovanj, ampak tudi vsakdanjega življenja, v katerem je po njegovih besedah najbolj pomembna volja, ki tudi njemu vseskozi vliva vztrajnost, neustrašnost in pogum.
S svojim nastopom je Uroš na nek način zasanjal oziroma začaral zbrane in ob pozornost zbujajoči predstavitvi je v predavalnici vladalo prijetno vzdušje. Predstavitev je zbrane tako očarala, da bo morda nekdo od njih njegov gost na potovanju v Južno Afriko ob prihajajočem svetovnem prvenstvu v nogometu.


u ravbar05privat 013u ravbar06u ravbar04u ravbar01Za prikaz članka je potrebno omogočiti piškotke.