Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Tadej Golob (9.12.2010)

V četrtek, 09.12.2010, smo na Šolskem centru Novo mesto gostili pisatelja Tadeja Goloba, dobitnika kresnikove nagrade za najboljši slovenski roman leta, Svinjske nogice. Roman je bil nagrajen junija letos.
V veliki predavalnici naše šole smo se zbrali dijaki četrtih letnikov tehniške gimnazije, skupaj z nekaterimi našimi profesorji in knjižničarkami. Naše druženje je trajalo približno eno uro, pogovor s pisateljem pa je vodila profesorica Barbara Grabnar Kregulj. Beseda je tekla o pisateljevem delu na splošno, poudarek pa je bil na samem romanu Svinjske nogice (od same ideje za nastanek, lotevanja pisanja, vsebine in sporočila). Pisatelj nas je razsvetlil, da je za nastanek romana potrebno ogromno truda in predvsem časa, saj se je sam pri tem romanu kar nekajkrat lotil popravljanja znova in znova. Spregovoril je tudi o vlogi jezika v sodobnem leposlovju, o svojih pogledih na literarno teorijo in slovensko književnost, pa tudi o splošnih družbenih problemih v našem času, o katerih lahko beremo v romanu.

Klavdija Kralj
Foto: Jaka Slobodnik

DSC 0047DSC 0021DSC 0016 (1)
Za prikaz članka je potrebno omogočiti piškotke.