Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Miha Mazzini (20.10.2005)

V šolski knjižnici Šolskega centra Novo mesto že vrsto let gostimo znane literarne ustvarjalce. Tako smo v preteklih šolskih letih gostili pesnika Toneta Škrjanca in Borisa A.Novaka, zamejskega pisatelja Markota Kravosa, pisateljico Marinko Fritz-Kunc,  Ano Nušo Kneževič,  v lanskem letu smo gostili dobitnika nagrade Večernica Slavka Preglja, letos pa nam je uspel še en »veliki met« in v goste je končno prišel Miha Mazzini. Njegov roman Kralj ropotajočih duhov je letos izbran za  Cankarjevo priznanje  (tekmovanje v znanju slovenščine ZRSŠ) in tako smo se odločili, da z gostovanjem popestrimo priprave naših dijakov, udeležencev omenjenega tekmovanja.

Miha Mazzini je eden od najbolj zanimivih slovenskih avtorjev zadnjih dvajsetih let. Njegovo ustvarjanje ne sega le na literarna (romani, kratke zgodbe, filmski scenariji), ampak tudi računalniška dela (računalniski priročniki, pisanje o internetu) in glasbo (recenzije plošč v različnih medijih).

Gostovanje nam je omogočilo Društvo Slovenskih pisateljev in pesnikov. Srečanja so se poleg tekmovalcev udeležili še dijaki 2.letnika Tehniške gimnazije in profesorji.
Srečanje je bilo na Tehniški gimnaziji v četrtek,  20.10.2005, ob 16.00 uri. Z gostom se je pogovarjala dijakinja 3.letnika Tehniške gimnazije Lea Retelj, pod mentorstvom prof.Jožice Jožef Beg. Srečanje je bilo obogateno s filmsko glasbo iz filma Sladke sanje.

Mazzini 004Mazzini 003
Za prikaz članka je potrebno omogočiti piškotke.