Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Andrej Rozman Roza (13.12.2010)

V torek, 13. decembra 2011, smo na Šolskem centru Novo mesto gostili enega izmed najbolj izvirnih in vsestranskih sodobnih ustvarjalcev pri nas. Naš gost je bil Andrej Rozman Roza, pisatelj, pesnik, dramatik, igralec in prevajalec. Ljubljančan nam je na začetku zrecitiral nekaj svojih pesmi in takoj smo vedeli, da je ta gospod vse prej kot resen, miren in dolgočasen pesnik. Pesmi so bile zabavne že same po sebi, ko pa je zraven uporabil še nekaj svojih igralskih sposobnosti, v dvorani ni bilo osebe, ki bi lahko zadržala smeh. Dijaki ŠCNM smo se ob njegovi koreografiji in recitatorskih sposobnostih pošteno zabavali. Na koncu je odgovoril še na nekaj vprašanj o svojem delu in tako smo lahko ugotovili, da je gospod res zelo dejaven na različnih področjih.

Zagotovo je bil to eden bolj zanimivih gostov, ki nam je približal svet rim in dokazal, da so pesmi lahko prav zabavne, če se malo poigraš z besedami.  

Nika Božič, T3a

Za prikaz članka je potrebno omogočiti piškotke.