Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Klanec: družabna igra o Ivanu Cankarju

Klanec je družabna namizna igra na temo Ivana Cankarja, ki ni omejena le na šolsko rabo. Z igro lahko na sproščen in zabaven način preizkusite, kako dobro poznate Cankarja, ali izveste še kaj novega. V knjižnici so na razpolago 4 izvodi igrice, ki si jo lahko izposodite.

Nekaj utrinkov iz učilnice (T3a):

Tina, T3a
Pozdravljeni!
Pri uri slovenščine smo igrali igro o življenju Ivana Cankarja, Na klancu. Razdelili smo se v dve skupini, nato pa sledili navodilom. Skozi igro smo se veliko naučili, med drugim tudi veliko anekdot o Cankarju. Lahko bi se strinjali z Ivanom Cankarjem, ko je rekel: "Igra ni bila poštena, a prav tako tudi življenje ni." (Tina, Manca, Teja, Bor) 
 
 
Timotej, T3a
Ugotovili smo, da Cankarja celo bolje poznamo, kot smo si mislili, saj smo na dosti vprašanj pravilno odgovorili. Nam je pa seveda ta igra dala še dodatne informacije, za katere nismo niti približno vedeli, in hkrati pomagala pri razvijanju motoričnih sposobnosti in sposobnosti prepoznavanja (pantomima in risanje).
Tako da lahko rečem, da je bila ura poučna in predvsem tudi zabavna. (Vanja, Manca V., Tim, Matic in Timotej)

Klanec 1 Klanec 2 Klanec 3 Klanec 4