Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

4. april 2017

Rokometaši državni prvaki

Naši fantje so v obeh tekmah finalnega turnirja suvereno premagali Ormožane in Velenjčane ter osvojili naslov najboljših.Med naj sedmerico so se uvrstili Kristijan Windischer, Marko Kotar in kapetan Urban Verbič, ki je tudi najboljši igralec turnirja. Čestitke ekipi in mentorju Kristijanu Turku!

Rezultati:

ŠCNM - SZKŠ : Šolski center Velenje - Srednja elektro in računalniška šola     17:17  (9:9), zmaga Velenjčanov z 21:20 po penalih - VIDEO

ŠCNM – SEŠTG : Gimnazija Ormož  29 : 20   (15 : 11) - VIDEO

V drugi tekmi na današnjem srečanju sta se pomerili ekipi Srednje elektro šole in tehnične gimnazije Novo mesto ter Gimnazije Ormož. Domača ekipa si je na polfinalni tekmi priborila prvo mesto, in s tem tudi na papirju lažjega nasprotnika v finalu. Obe ekipi sta obračun začeli z grobo obrambo in poskusi iz protinapadov. Gostje so se dobro branili vendar premalo, da bi zdržali pritisk naših rokometašev. Na koncu so suvereno slavili domačini, in se stem uvrstili v boj za prvo mesto.

Tekma za 3. mesto:
ŠCNM - SZKŠ : Gimnazija Ormož    27 : 21   (12 : 10) - VIDEO

Tekma za 1. mesto:
ŠCNM – SEŠTG : Šolski center Velenje - Srednja elektro in računalniška šola    24 : 14  (10 : 7) - VIDEO

V zaključnem dejanju celotne letošnje rokometne zgodbe sta se srečali ekipi, ki sta bili med favoriti že vse od začetka letošnje sezone in brez dvoma se nam je obetala odlična tekma. Že v samem začetku so domači visoko povedli in s tem navdušili navijače, ki so jih spremljali in odlično spodbujali že na vseh preteklih obračunih. Po vodstvu s tremi goli se igralci SEŠTG niso ustavili in nadaljevali grobo in agresivno igro. Napadalni in ambiciozen pristop se je izkazal z dobrega in na koncu srečanja so imeli domači rokometaši kar deset golov prednosti. Priložnost za igro so dobili prav vsi rokometaši domače ekipe, tako da je bila zmaga na koncu še toliko slajša, prav tako pa so bili z drugim mestom zadovoljni Velenjčani.

Podelitev priznanj in medalj:



Tekmovanje se je zaključilo v odličnem vzdušju, vse ekipe so bile zadovolnje z izkupičkom, ne nazadnje je že sama uvrstitev v finale ogromen uspeh. Treba je pohvaliti vse sodelujoče pri organizaciji, navijače, še posebej pa vse rokometaše in njihove mentorje. 

Zapisal: Erik Foršček, E3a

DSC 0261  DSC 0275  DSC 0453  DSC 0309  DSC 0472

Foto: David Hrovat, E3a

Izjave: 

mentor KRISTJAN TURK:

»Igrali smo dobro, kot smo želeli. Igrali smo svojo igro, kar je na koncu prineslo svoj rezultat. Fantje so se najbolj potrudili in držali zadanih nalog. Kot pri vseh ekipah smo tudi mi naredili nekaj napak, a smo jih imeli najmanj od vseh ekip. To nam je prineslo zmago v polfinalu in tudi finalu.«

Kapetan URBAN VERBIČ:

Zelo sem zadovoljen z današnjim dnem, z dobro in predvsem borbeno igro nam je uspelo osvojiti prvo mesto, rad bi pohvalil vse soigralce, od prvega do zadnjega vsi so prispevali k končnemu uspehu. Omeniti moram tudi naše navijače, njihovo navijanje nam je dalo dodatne energije, brez njih sem prepričan, da nam ne bi uspelo. Finalna tekma je bila hkrati tudi moja zadnja tekma za srednjo šolo. Ekipi želim veliko uspeha v prihodnjih letih.

MARKO KOTAR, član naj sedmerice

Prvo tekmo smo igrali proti Ormožu, ki so bili šibkejši, kot potem z Velenjem. Naredili smo to, kar smo se zmenili in vse je enostavno steklo. Zahvalil bi se predvsem tribuni, ki je zelo bučno navijala za nas. Bili so naš dodatni igralec.

Izjave zapisala Lavra Lenarčič, T1c.


Ekipo sestavljajo:

Avsec Jernej
Hostnik Mihael
Hvastija Domen
Klemenčič Luka
Kotar Marko
Kotar Miha
Kovačič Žan
Pavlin Uroš
Kukman Tilen
Majzelj Timotej
Pangerc Urh
Pavlin Uroš
Redek Jan
Srebrnjak Žan
Verbič Urban, kapetan
Windischer Kristjan
in poškodovana Tim Vidmar ter Denis Struna

mentor: Kristijan Turk, prof.


17796444 1462720657080378 1086154957252306787 n  szkš  DSC 0225  ormož

Naj sedmerica turnirja

Tilen Kosi, Gimnazija Ormož
Dino Rašo, SZKŠ
Tilen Grudnik, ERŠ Velenje
Tadej Mazej, ERŠ Velenje
Marko Kotar, SEŠTG
Kristijan Windischer, SEŠTG
Urban Verbič, SEŠTG 

Naj igralec turnirja: Urban Verbič, SEŠTG

DSC 0551  DSC 0556  DSC 0561