Promocija šole

Na šoli poleg vseh dejavnosti, tekmovanj, nagradnih ekskurzij in pouka že več let intenzivno potekajo še ostale aktivnosti v zvezi s promocijo izobraževalnih programov, poklicev in dejavnosti šole.

Veliko pozornosti posvečamo predstavitvam po osnovnih šolah, praktično po celi Dolenjski in Beli krajini, obiskujemo pa tudi osnovne šole v Šentvidu, Ivančni Gorici in Kočevju.
 
 
Pred šestimi leti smo pričeli z izvajanjem tehniških dni. V letošnjem šolskem letu imamo tako praktično zasedene vse četrtke. Osnovnošolci po skupinah izvajajo delavnice z različnimi vsebinami, ki jih pripravi naša šola ali po dogovoru z osnovno šolo. Običajno se tehniški dan prične s predstavitvijo izobraževalnih programov in dejavnosti šole. Tako nas vsako leto obišče preko tisoč učencev zadnje triade.
  teh dnevi
 
Že tri leta zapored pa za učence organiziramo Poletni šoli elektrotehnike in računalništva. V šoli elektrotehnike je cilj izdelati uporaben izdelek, ki ga odnesejo domov. Šola računalništva pa je organizirana na temo urejanja multimedijskih vsebin, kjer si učenci sami izdelajo svojo spletno stran. Spoznajo pa tudi svet računalnikov in programiranje le-teh. 

  poletna sola
Zelo zanimivo je tudi na regijskih tekmovanjih v izdelavi robotov. Učenci se na tekmovanju Robosled pomerijo tudi v spretnostni vožnji in teoretičnem znanju.

  robosled

Z letom 2006 je Šolski center spremenil koncept prireditve Dan odprtih vrat, saj se v celoti predstavi v Športni dvorani Leona Štuklja. Učenci in starši imajo tako priložnost ne enem mestu videti vse aktivnosti, dejavnosti in izdelke, ki jih ponujajo vse šole Šolskega centra.
  dan odprtih vrat

Vsako leto pa se za devetošolce promocijska dejavnost zaključi z informativnim dnevom, kjer učenci dobijo podrobnejše informacije v zvezi z izobraževalnimi programi in utripom šole.


 
  ind