Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

25. april 2013

Finale ŠKL: Trije naslovi in najboljši krožki

V sredo, 24. aprila, se je v koprski Bonifiki odvijalo finalno tekmovanje projekta ŠKL. Naše ekipe so sodelovale v petih finalnih obračunih. Razglasili pa so tudi najboljše krožke.

Čestitke vsem tekmovalcem, krožkarjem, njihovim mentorjem, navijačem in vsem, ki sodelujejo v projektu ŠKL.

Ekipe:

1. mesto: Košarka (mentor: Đuro Oluić)

1. mesto: Nogomet - dekleta  (mentor: Matjaž Ferkolj)

1. mesto: Akrobatska skupina Leteči norci (mentor: Kristjan Turk)

2. mesto: Odbojka (mentor: Bojan Jaklič)

2. mesto: Nogomet - fantje  (mentor: Alojz Hlača)

 

Naj športnica ŠKL: Lara Markelc

MVP igralka finala nogometašic: Amina Mujanović

MVP košarka finala: Tomaž Bolčina  

Krožki:

1. mesto: Umetniški krožek (mentorica: Damjana Papež)

1. mesto: Novinarski krožek (mentorica: Tina Cvijanović)

1. mesto: Fotografski krožek (mentor: Mile Božić)

1. mesto: Računalniški krožek (mentor: Miha Bradač)

Naj ŠKL šola: ŠC Novo mesto

Najboljši navijači: : ŠC Novo mesto

Da imamo res najboljše navijače, priča fotografija spodaj, s šolskega hodnika. Medtem ko je nekaj sto dijakov navijalo v Bonifiki, so tisti, ki so ostali v šoli, spodbujali ekipe kar na šolskem hodniku preko TV-prenosa.

foto: Tomaž Kos

kosarkarji sklnogometasice sklnorciodbojkarjinogomet sklnavijaciogled finala

Podrobneje:

Odbojka

Na prvi tekmi finala ŠKL, ki so jo odigrali dijaki Šolskega centra iz Novega mesta, so se predstavili odbojkarji.

Pomerili so se proti edini ekipi, ki jih je v letošnji sezoni v ŠKL-ju že premagala.  Že takoj na začetku se je videlo, da so dijaki Tehniškega šolskega centra Nova Gorica začeli veliko bolj zavzeto, saj so takoj povedli  5:1. Bojan Jaklič, trener Novomeščanov,  je z minutami odmora poskušal fante sprostiti, saj  so že začeli v krču. Po prvi tretjini je bil rezultat 22:15, po petih minutah druge tretjine pa je bila tekma praktično že izgubljena, saj so izgubljali z 12 točkami razlike. Vendar naši niso popuščali, kljub velikemu zaostanku so zbrano odigrali tudi zadnjo tretjino, v kateri pa so pokazali, zakaj so v finalu in ob koncu je rezultat kazal 58:54.

Trener Bojan Jaklič je po tekmi prevzel odgovornost za poraz, saj naj fantje ne bi bili dovolj psihično pripravljeni na to finale in so podlegli pritisku. Zmagala je tista ekipa, ki je naredila manj začetniških napak in to na žalost nismo bili mi. »Fantom nimam kaj zameriti, saj so dali vse od sebe,«  je še zaključil trener  ekipe Bojan Jaklič.

Pripravil: Blaž Boltez, E3a

Košarka

V košarkarskem finalu sta se pomerili Gimnazija Šentvid in Šolski center iz Novega mesta. Domen Janc, Žiga Zatežič, Tomaž Bolčina, Erjon Kastrati in kapetan Žiga Fifolt so kot prvi izbranci Đura Oluića stopili na parket in dali vedeti nasprotnikom, da zanje to ne bo lahek zalogaj. Dolenjci so narekovali tempo igre skozi celo tekmo, gostje pa jim poskušali slediti. Prednost naših košarkarjev je bila definitivno igra pod košem, saj sta za lahke koše poskrbela Žiga Fifolt in Tomaž Bolčina, ki je bil izbran za najkoristnejšega igralca tekme. Po prvih desetih minutah so zbežali na 16 točk prednosti (24:8).

Naslednja četrtina je trajala samo tri minute, kar je mentor Oluić izkoristil za menjave in spočil najboljšo peterko, posledično tudi 6 zaporednih točk gostov (26:14).

Med glavnim odmorom smo videli tudi nastop plesne skupine Afne. V naslednjih desetih minutah so ponovno minutažo dobili glavni izbranci domačega mentorja in ušli gostom na 14 točk prednosti (35:21), vendar se fantje iz Šentvida niso vdali in zmanjšali razliko na 6 točk (36:30). V tretji četrtini so gostje nabrali pet osebnih napak in dali možnost Dolenjcem za doseganje košev iz prostih metov. Semafor je po 23 minutah kazal 45:36.

V zadnji 3 minutah je bilo vzdušje v dvorani Bonifika fenomenalno, za kar so poskrbeli zvesti naši navijači. S polnih tribun so Dolenjce nagradili z glasnim aplavzom, saj so njihovi ljubljenci dosegli nov velik uspeh – naslov prvakov ŠKL. Slavili so z rezultatom 49:40.

Pripravil: Rok Volaj, R3a