Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

5. december 2011

26. tekmovanje iz logike v šolskem letu 2011/12

Aktiv matematikov je 23.9.2011 izvedel 26. šolsko tekmovanje iz logike. Na šolskem tekmovanju je sodelovalo 62 dijakov, predvsem iz gimnazijskih oddelkov, od tega jih je točno 20 prejelo bronasto priznanje. 
V soboto, 12. novembra pa je na Fakulteti za elektrotehniko potekalo državno tekmovanje iz znanja logike za dijake in študente. Poleg organizacijskega odbora tekmovanja je bil na otvoritveni slovesnosti prisoten tudi minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič, ki je vsem sodelujočim in organizatorjem namenil nekaj vzpodbudnih besed za nadaljnjo delo in pomen logike za družbo nasploh. Poleg njega pa je bil prisoten še predsednik lingvistične olimpijade, katero bo naslednje leto gostila Slovenija. Šolskega tekmovanja v celotni državi se je udeležilo preko 4000 srednješolcev, na državno tekmovanje pa se jih je uvrstilo nekaj manj kot 600. Sodelovalo je tudi približno 50 študentov.
Našo šolo so zastopali štirje dijaki: Žan Smrekar T1b, Nives Štupar T2a, Matevž Šega T3c in Tjaša Kobe T4b. Kljub hudi in številčni konkurenci sta dijaka Žan Smrekar in Matevž Šega osvojila zlato priznanje, mentor obeh je mag. Vinko Medic. Žan je bil 23. Matevž pa 10. Zadnjih nekaj let se pri nalogah iz logike pojavljajo tudi lingvistične naloge. Izmed vseh tekmovalcev je posebna komisija povabila najboljših 50 na priprave za uvrstitev v ekipo za olimpijado. Med njimi tudi našega tekmovalca Matevža Šego, kar je zanj in za našo šolo veliko priznanje in potrditev, da dobro delamo z dijaki.
mag. Vinko Medic