Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Napovednik
13. marec 2024

XXII. državno tekmovanje mladih zgodovinarjev


V soboto, 9. marca, je na Šolskem centru Novo mesto potekalo XXII. državno tekmovanje mladih zgodovinarjev. Tema letošnjega tekmovanja je bila železna doba. Tekmovanja se je udeležilo 295 dijakov iz 100 šol. Sodelovalo je 57 gimnazij in 43 srednjih strokovnih šol. 

Dogodek se je začel s sprejemom v Športni dvorani Leona Štuklja, kjer so udeležence nagovorili ravnateljica Srednje zdravstvene in kemijske šole Damjana Papež, predsednica Društva učiteljev zgodovine Elissa Tawitian in organizator tekmovanja Goran Matešič.

Tekmovanje je bilo sestavljeno iz dveh delov – individualnega in terenskega. Dijaki so najprej pisali testno polo, potem so šli na teren in reševali terenske naloge, ki so bile povezane s kulturno dediščino Novega mesta. 

Udeleženci so pohvalili urejenost ter prostorske pogoje šole. Tekmovanje ni bilo zgolj intelektualni izziv, temveč tudi priložnost za druženje in povezovanje med mladimi zgodovinarji iz različnih delov države.

Tekmovalne pole in uradni rezultati so pripeti pod fotografijami. 


Goran Matešič, organizator tekmovanja


01   02   03   04   05