Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
1. februar 2024

Otvoritev dveh prizidkov

V torek, 30. januarja 2024, je na Šolskem centru Novo mesto potekala svečana otvoritev dveh prizidkov, ki predstavljata najpomembnejšo investicijo šole v letu 2023.

Z namenom, da se izboljša kakovost učnega in delovnega okolja, se je v letu 2023 pričelo z gradnjo dveh prizidkov. Z njima smo pridobili nove površine v skupni izmeri 729,96 m2 oziroma 9 novih učilnic in 6 kabinetov, hkrati pa se je z dozidavo funkcionalno izboljšalo že obstoječa objekta z dvema učilnicama in enim kabinetom. Gre za investicijo, ki bo Šolskemu centru Novo mesto omogočala izvajanje pouka v celoti v dopoldanskem času tudi v bodoče, saj popoldanski pouk pomeni številne težave za dijake, ki v šolo prihajajo z javnim prevozom. Zaradi pridobitve novih prostorov je bila možna tudi združitev Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole v eni stavbi, kar pomeni, da dijakom ni potrebno prehajati iz ene stavbe v drugo, kar je še posebej neugodno v slabih vremenskih razmerah. S tem se je olajšala tudi organizacija pouka, izboljšalo se je delovanje strokovnih aktivov in učiteljskega zbora šole. 

Dogodka ob otvoritvi dveh prizidkov sta se udeležila tudi predstavnika Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, in sicer direktorica Direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih mag. Branka Hrast Debeljak in vodja Službe za investicije Iztok Žigon. Ob začetku dogodka je direktor Šolskega centra Novo mesto dr. Matej Forjan predstavil zavod in njegovo delovanje, nato pa je vodja Medpodjetniškega izobraževalnega centra dr. Mitja Veber podrobneje opisal investicijo. Mag. Branka Hrast Debeljak je v svojem govoru Šolski center Novo mesto označila kot zgled dobre prakse tako na področju sodelovanja z ministrstvom kot tudi zaradi svojega zelo dobrega poslovanja. Po zaključenem uvodnem delu so si vsi zbrani oba prizidka ogledali in s prerezom traku simbolično odprli nove prostore. 

Otvoritev prizidkov šcnm 48  novo 1  5 b otv prizidkov  IMG 3864

(Foto: Maks Zupan, dr. Mitja Veber, Igor Novina in Matej Somrak)