Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
31. maj 2024

Delavnica Scratch RoboMaster S1


V maju smo na Šolskem centru Novo mesto v okviru projekta »Koda - Kreativnost« izvedli zanimivo delavnico iz robotike, ki sta jo vodili Sandra Rikić, učiteljica mehatronike, ter Pika Krušec, bivša dijakinja našega šolskega programa Tehnik mehatronike in trenutna študentka strojništva.

Delavnica je ponudila praktično izkušnjo s programiranjem robota RoboMaster S1 v programskem okolju Scratch, kjer so udeleženci razvijali veščine krmiljenja robota, uporabe robotskega vida ter taktilnega in zvočnega zaznavanja. Na delavnici so se osredotočili na osnovne koncepte robotike in programiranja, ki so vključevali samostojno ustvarjanje kod za gibanje robota, sledenje ciljem in odzivanje na spremembe v okolici. 

Udeleženci so tako krepili svojo kreativnost, raziskovalno miselnost in praktične veščine, ki so ključne za prihodnost. Poleg tehničnih znanj smo dve šolski uri posvetili tudi spletnemu bontonu, kjer smo razpravljali o osnovah odgovornega in spoštljivega obnašanja na internetu. Obravnavali smo pravila spletnega komuniciranja, pomen zasebnosti in varnosti ter metode za prepoznavanje in izogibanje spletnemu nadlegovanju.

Delavnica je bila ne le poučna, ampak tudi zabavna, saj so udeleženci pridobili nova znanja v prijetnem in spodbudnem okolju.

Projekt sofinancira Ministrstvo za digitalno preobrazbo. #digiSI


2  

3 1 
 
7

10

  12