Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

21. december 2020

Naš bivši dijak Rok Šikonja diplomiral na eni najbolj prestižnih univerz na svetu

V sredo 16.decembra 2020, je direktor Šolskega centra Novo mesto dr. Matej Forjan sprejel našega prvega diplomanta prestižne univerze ETH Zurich  Roka Šikonjo. ETH Zurich se uvršča med deset najboljših univerz na svetu, tako po lestvici QS World University Ranking kot poTimes Higher Education World Rankings, in se lahko pohvali z 21 Nobelovimi nagrajenci, med katerimi je tudi Albert Einstein.
Rok je že v osnovni šoli Metlika izkazoval občutek in talent za abstraktno in matematično razmišljanje, zato se je vpisal na tehniško gimnazijo na Šolskem centru Novo mesto. Štiriletno obdobje na naši šoli je zaznamoval z množico zlatih priznanj in nagrad v tekmovanjih iz znanja, osvojil je srebrno medaljo na olimpijadi EUSO iz naravoslovja, sodeloval je pri številnih projektnih nalogah ter na športnih tekmovanjih. Tehniško gimnazijo je zaključil kot zlati maturant in se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko na Univerzi v Ljubljani. Za dosežke na študiju je prejel dekanovo pohvalo kot najboljši študent v letniku, študij je zaključil s povprečno oceno 10,00.

V zadnjem letniku študija se je začel spogledovati s študijem strojnega učenja in umetne inteligence v tujini, zato se je prijavil na 6 prestižnih univerzah v svetu in na vseh je bil sprejet. Zaradi njenega slovesa in akademske odličnosti na področju umetne inteligence se je odločil za študij  na ETH Zurich. Po dveh letih je zaključil šolanje s povprečno oceno 5,6 ( max.ocena je 6) in diplomiral z odlično oceno iz študijskega programa podatkovnih znanosti z nalogo Autonomous Control of Power Line Overloading (slo. Avtonomni nadzor preobremenitev elektroenergetski vodov).
Rok v letošnjem šolskem letu sodeluje  z našo šolo kot predavatelj Tehniške matematike na Višji strokovni šoli na Šolskem centru Novo mesto.
Direktor dr. Matej Forjan je Roku čestital in mu zaželel uspešno karierno pot, pa naj bo ta v tujini ali doma. Na Šolskem centru Novo mesto smo vselej ponosni na svoje uspešne dijake ter poskušamo z njihovimi uspehi navdihovati prihodnje generacije.

1 Sprejem Matej