Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

9. januar 2020

V Kulturnem centru Semič je svojo premiero doživela opera Ambrož in Katarina

Opera je na, sobotni predpremieri in nedeljski premieri 28. in 29. decembra 2019 ter na ponovitvah 3., 4. in 5. januarja 2020 naletela na odličen odziv publike in  stoječe ovacije. Da gre za zgodovinski dogodek, so prepoznali tudi pri Svetovni tamburaški zvezi, ki je vpričo drugih uglednih gostov in avtoritet iz sveta tamburaške glasbe tamburaškemu orkestru KUD Dobreč iz Dragatuša in njegovemu dirigentu Gregorju Zagorcu na koncu podelila posebno pohvalo zveze.

Pri pripravi opere je sodelovalo več kot 100 ljudi, od tega več kot 85 nastopajočih. Poleg solistov iz Slovenije, so v projektu sodelovali solisti iz Srbije, Hrvaške in Italije.

Šolski center Novo mesto je prepoznal vrednost projekta, ter doprinesel k realizaciji in uresničitvi opere, saj so profesorji in dijaki Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole  pomagali pri izdelavi scenografskih elementov.

Direktor Šolskega centra Novo mesto dr. Matej Forjan je v imenu Šolskega centra Novo mesto čestital našemu učitelju, skladatelju opere in dirigentu Gregorju Zagorcu za izjemen uspeh ter mu zaželel veliko ustvarjalnih idej tudi v prihodnje.

prenos (1) prenos 3 Zagorc G  Forjan M