Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

1. julij 2020

Razstava izbranih izdelkov dijakov Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole Šolskega centra Novo mestoSodelovanje zbornice in šole kronali z razstavo

Z razstavo izdelkov zaključnih letnikov novomeškega Šolskega centra Novo mesto, Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole, ki so nastali v okviru zaključnih izpitov in projektnih nalog za poklicno maturo, so mizarji, mizarji vajenci in lesarski tehniki javnosti pokazali svoje znanje in spretnosti. Razstavo izbranih izdelkov so svečano odprli direktorica Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto Emilija Bratož, direktor Šolskega centra Novo mesto  dr. Matej Forjan, ravnateljica Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole Damjana Gruden, podpredsednik novomeške zbornice Roman Florjančič in Dušan Mojstrovič, predsednik Sekcije lesnih strok.

Za prijetno glasbeno vzdušje sta poskrbeli učenka Glasbene šole Marijana Kozine Novo mesto Tija Žura in učiteljica kitare Jelena Vukolić.      

Na razstavi so predstavljeni tudi izdelki prve generacije mizarjev vajencev višjega cenovnega razreda s plemenitimi furnirji, enostavnimi in bolj zahtevnimi rešitvami, namenjenimi opremljanju različnih prostorov z različnimi materiali in dimenzijami. Vajenci so po triletnem praktičnem usposabljanju svoje pridobljeno znanje, izkušnje in spretnosti pod nadzorom mentorjev pokazali z izdelavo izdelka pri obrtnikih in podjetjih. Odlično sodelovanje šole in obrtne zbornice se tako kaže tudi pri izobraževanju vajencev, skupnih izvedbenih ciljih, celovitosti ter samostojnosti in strokovni spretnosti dijakov. 

Razstava na Območni obrtno-podjetniški zbornici Novo mesto na Foersterjevi ulici 10 bo odprta do konca julija. 


 Besedilo in foto: Slavko Mirtič

IMG 9888 IMG 9892 IMG 9889 IMG 9903 IMG 9920 IMG 9919 IMG 9918 IMG 9916 IMG 9921