Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

2. marec 2020

Pomočnik izdelovalca oblačil

V sredo, 26. februarja 2020, je prva skupina usposabljanja brezposelnih uspešno zaključila usposabljanje po programu 542/2 – Pomočnik izdelovalca oblačil. Program je obsegal 150 pedagoških ur (40 ur teoretičnih vsebin in 110 ur  praktičnih vsebin).
Usposabljanje je bilo izvedeno v učilnicah MIC-a in v novi specialni delavnici za izdelavo in popravilo tekstilij. Program sta izvajali Branka Klarič in Renata Novak. Pri praktičnem delu so izdelovali torbice iz recikliranega jeansa, predpasnike, krila, okrasne prevleke za blazine, delovne halje..
Vsebina programa:

Poznavanje tekstilstva (tekstilne surovine, postopki za predelavo in izdelavo različnih tekstilij in njihove značilnosti);
Preoblikovanje tekstilij in enostavni tekstilni izdelki (krojenje in šivanje)  - teoretične osnove in praktični pouk;
Vzdrževanje tekstilij (simboli za vzdrževanje, postopki in naprave za vzdrževanje tekstilij, čistila) teoretično in praktično.
 
Od prvotno prijavljenih 13 udeležencev jih je usposabljanje uspešno dokončalo 11. Vsi udeleženci programa, ki so uspešno dokončali program usposabljanja so prejeli potrdila o pridobljenih kompetencah.

Pridobljene kompetence v programu: 
pozna osnovne tekstilije, stroje in naprave za izdelavo tekstilnih izdelkov,
razvija osnovna znanja za preoblikovanje oblačil,
preoblikuje oblačila,
pripravi kroje in materiale za enostavne tekstilne izdelke,
izdela enostavne tekstilne izdelke,
uporablja temeljna znanja za vzdrževanje tekstilij.

Naslednjo skupino usposabljanja načrtujemo v mesecu marcu 2020 in bo končana predvidoma do konca maja 2020.

Vse dodatne informacije o izvajanju projekta lahko pridobite na Zavodu za zaposlovanje ali v MIC-u na Šolskem centru Novo mesto:

Izvajanje nekaterih programov neformalnega izobraževanja in usposabljanja za brezposelne sofinancira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. 
Viri financiranja so opredeljeni v pogodbi o izvedbi programa, ki je sklenjena s posameznim izbranim izvajalcem. Več informacij o kohezijski politiki v Sloveniji in EU: www.eu-skladi.si


 

Pomočnik izdelovalca oblačil 2 Pomočnik izdelovalca oblačil