Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

12. marec 2020

Od ponedeljka zaprtje vseh vzgojno-izobraževalnih ustanov - NOVO

Spoštovani!

Vlada pripravlja uredbo, ki bo veljala od ponedeljka, 16. marca 2020, s katero se med drugim prepoveduje tudi zbiranje v srednjih šolah, višjih strokovnih šolah in organizacijah za izobraževanje odraslih, s čimer se do preklica prekine vzgojno-izobraževalno delo na Šolskem centru Novo mesto.

Kljub zaprtju se bo pedagoško delo na vseh organizacijskih enotah nadaljevalo v obliki izvajanja pouka oziroma študija na daljavo. Natančna navodila v zvezi z izvajanjem pedagoškega procesa in obvestila o vseh drugih aktivnostih boste dijaki in njihovi starši, študenti in drugi udeleženci izobraževanja dobili s strani posamezne šole preko eAsistenta, e-učilnic in/ali preko elektronske pošte v prihodnjih dneh.

Obveščamo vas, da je minister Jernej Pikalo je na današnji novinarski konferenci o stanju glede širjenja koronavirusa (od 35m35s naprej na spletni strani https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/sabeder-pozval-zdravstvene-delavce-naj-ne-prihajajo-bolni-na-delo/516916) pozval starše, da v petek, 13. marca 2020, tisti, ki lahko zadržijo otroke doma, le-te naj zadržijo. Dijaki torej glede na poziv ministra lahko ostanejo doma.


dr. Matej Forjan
direktor