Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

18. maj 2020

Obiskala nas je ministrica za izobraževanje, znanost in šport prof. dr. Simona Kustec Lipicer


Danes, 18. maja 2020, je Šolski center Novo mesto obiskala ministrica prof. dr. Simona Kustec Lipicer. 

Predstavili smo ji delo in življenje na Šolskem centru Novo mesto v povezavi z izvajanjem naše dejavnosti vzgoje in izobraževanja. 
Seznanili smo jo z našo organiziranostjo ter ji predstavili podatke o vpisanih dijakih, študentih, udeležencih izobraževanja in zaposlenih. Ministrici smo predstavili, kako uresničujemo našo vizijo soustvarjanja šole učenja za življenje s spodbujanjem in razvijanjem talentov naših dijakov, študentov, udeležencev izobraževanja in zaposlenih. Pobližje smo jo spoznali z našimi glavnimi strateškimi usmeritvami in s šolskimi in izven šolskimi  dejavnostmi naših dijakov. 
Dotaknili smo se tudi najbolj aktualne teme in tega, kako uspešno smo se na Šolskem centru Novo mesto spopadli z novim koronavirusom in vsemi izzivi, ki jih je prineslo izobraževanje na daljavo. Ministrici smo predstavili tudi informacije v zvezi s ponovnim odpiranjem šol, sprejetimi organizacijskimi in higienskimi ukrepi ter dejstvom, da je več kot 80 % dijakov zaključnih letnikov napovedalo, da se bo udeležilo priprav na zaključek izobraževanja na šoli.
Ministrica je pohvalila dobro organizacijo dela  nasploh, še posebno v teh izrednih razmerah, na Šolskem centru Novo mesto.

Navdušena je bila nad zavzetostjo in odgovornostjo dijakov, študentov in zaposlenih.

Z ministrico smo se sprehodili po šoli, da je začutila šolski utrip ob ponovnem vračanju dijakov in ji pokazali nekatere specialne učilnice. Ministrica je tudi nagovorila dijake in jim zaželela, da čim bolj uspešno opravijo z zaključkom izobraževanja. 

Veseli smo bili njenega obiska. DSC04269 DSC04218 DSC04216 DSC04252 DSC04256 DSC04251 DSC04258 DSC04261