Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

12. november 2018

Mihael Gorše prejemnik državnega priznanjaUčitelj Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole na Šolskem centru Novo mesto je prejemnik državnega priznanja. 


IMG 6984    IMG 6981


Učitelj Mihael Gorše prejemnik državnega priznanja

V četrtek, 8. novembra 2018, je v Državnem svetu Republike Slovenije potekal posvet z naslovom Prihodnost poklicnega izobraževanja – sodelovanje šole, lokalnega okolja in delodajalcev v industriji 4.0

V sklopu dogodka je predsednik Državnega sveta, gospod Alojz Kovšca, podelil priznanja dijakom, mentorjem in sodnikom, ki so se aktivno udeležili letošnjega evropskega tekmovanja Euroskills v Budimpešti. Naš učitelj, Mihael Gorše, je prejel priznanje za mentorstvo na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja. In kot sam pravi, je to priznanje, ki pripada vsem učiteljem lesarstva, saj je vsak izmed njih prispeval ogromno svojega strokovnega znanja. Prav tako gre zahvala vodstvu Šolskega centra Novo mesto, saj tovrstno sodelovanje podpira.

Ena izmed današnjih misli ob koncu posveta je bila, da končni cilj izobraževanja ni znanje ampak modrost, ki jo dobiš z izkušnjami z različnih področij in celovitim pristopom. Prav to je pot, ki jo Mihael udejanja, saj vse pridobljeno znanje in izkušnje prenaša tako na sodelavce kot dijake.

Iskrene čestitke.