Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

25. november 2014

Kemijska šola praznuje

V šolskem letu 2014/2015 mineva 40 let kemijskega srednjega šolstva in 20 let matične kemijske šole v Novem mestu. Leta 1975 se je vpisala prva generacija kemijskih tehnikov v okviru Tehniške šole, in sicer kot dislocirana enota Srednje kemijske šole Ljubljana. V tem okviru je delovala do leta 1994. Tega leta je šola postala matična in še danes deluje v okviru Srednje zdravstvene in kemijske šole na Šolskem centru Novo mesto. 

Ob tem jubileju Šolski center Novo  mesto z učitelji in dijaki kemijske usmeritve pripravlja slovesno prireditev, ki bo v četrtek, 27. novembra 2014, ob 12.30 v Športni dvorani Leona Štuklja. 

Ob tem dogodku smo pripravili razstavi, ki prikazujeta razvoj šole od prvih začetkov do danes in uspehe bivših kemikov, ter bilten, v katerem smo predstavili zgodovinski pregled razvoja kemijske šole v Novem mestu, zabeležili spomine bivših zaposlenih in dijakov ter predstavili uspešne dijake in njihove dosežke.