Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

6. november 2013

Vabilo na predavanje LUMU

Vljudno vas vabimo na predavanje z naslovom LUMU – svetlomer za iphone, ki bo v petek, 8. novembra 2013 ob 12.00 v veliki predavalnici (251) Šolskega centra Novo mesto in katerega organizirata Klub nadarjenih dijakov Šolskega centra Novo mesto ter Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto.
 
LUMU predstavlja najuspešnejši slovenski projekt na Kickstarterju, to je popularni spletni strani za zbiranje finančnih sredstev za nove projekte, saj je načrtovanih 20.000 dolarjev LUMU presegel za več kot desetkrat. Tehnično rešitev za LUMU so izdelali Luka Mali (mladi raziskovalec na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani), Staš Stankovič (absolvent Fakultete za strojništvo v Ljubljani), Benjamin Polovič (študent Fakultete za računalništvo in informatiko v Ljubljani) ter Marko Pirc (študent magistrskega študija fizike na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani). Vsi omenjeni so bivši dijaki Šolskega centra Novo mesto.

Na predavanju bodo avtorji predstavili celoten proces nastajanja naprave od idejne zasnove do končnega izdelka.