Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Nagovor direktorja


20200505 094111

Prvi dve desetletji 21. stoletja je zaznamoval izjemno hiter razvoj na področju tehnologije, ki ustvarja nov svet neslutenih priložnosti, prinaša digitalizacijo v vse pore našega življenja in delovanja ter spreminja naravo in organizacijo dela. Rutinska in ponavljajoča se ročna dela se nadomeščajo z avtomatizacijo in robotizacijo procesov, kompleksnost opravil in spremembe v načinu dela pa zahtevajo razvoj spretnosti, kot so kritično razmišljanje, kreativnost, komunikativnost in timsko delo. A ključne sestavine za uspeh na trgu dela sedanjosti in prihodnosti se ne skrivajo v znanju in spretnostih, temveč v pristopu, katerega bodo ljudje ubrali v tem spreminjajočem se okolju. Radovednost, samoiniciativnost, sposobnost prilagajanja različnim situacijam, vztrajnost so tisto, kar danes delodajalci najbolj iščejo in kar bodo iskali tudi v prihodnje. Kajti tisti, ki ima te osebnostne lastnosti, se bo brez problemov znašel v vse bolj dinamičnem in kompleksnem svetu. 
Na Šolskem centru Novo mesto se tega zavedamo in v izobraževalne programe stalno vključujemo znanja in spretnosti, ki jih delodajalci potrebujejo. Zavedamo se, da če nam je glavni cilj zagotavljanje strokovnih ter zaposljivih dijakov in študentov pri delodajalcih, morajo biti oni tisti, ki nam povedo, katera znanja in katere spretnosti naj le-ti imajo. Kljub dejstvu, da spadamo med največje izobraževalne ustanove na področju srednjega in višjega šolstva v Sloveniji, sta fleksibilnost in hitro odzivanje na potrebe tistih, ki naše dijake in diplomante zaposlujejo, naši glavni vrlini in bosta to tudi v prihodnje. Zato vse izzive, ki nam jih svet ponuja, sprejemamo odgovorno in kot priložnost za osebnostno rast in kot priložnost za izboljšanje življenja družbe.
Spoštovani dijaki in študentje,
Trdno verjamemo, da je vsakdo izmed vas za nekaj nadarjen. Naša naloga in odgovornost sta, da vam omogočimo, da najdete področja, na katerih ste nadpovprečni, odlični ter vas po tej poti vodimo, da ta področja razvijate naprej, hkrati pa razumemo, da ne morete biti odlični na vseh področjih. Krasi nas bogat nabor dodatnih dejavnosti, v okviru katerih vam pomagamo razviti spretnosti, katerih pri samem pouku ni mogoče razvijati v želeni meri, hkrati pa vam pomagamo odkriti, razviti in negovati talente, za katere mogoče niti ne veste, da jih imate. 
Poklici, za katere izobražujemo na Šolskem centru Novo mesto, so iskani in bodo iskani tudi v prihodnje. Tisti, ki razmišljate o študiju, boste pri nas pridobili trdne temelje, na katerih boste gradili svojo študijsko in v nadaljevanju poklicno pot. Znani smo po prijetnem vzdušju in odličnih odnosih med učitelji in dijaki ter med samimi zaposlenimi. Uspeha pri nas ne merimo le z ocenami in rezultati na tekmovanjih, ampak je za nas največji uspeh ta, da dijaki in študenti odrastete v odgovorne in zrele osebe, ki imajo kvalitetno znanje in razvite take spretnosti, ki vam bodo omogočale kvalitetno zaposlitev in posledično kvalitetno in srečno življenje. 
Pridružite se nam in skupaj bomo soustvarjali šolo učenja za življenje. 

Dr. Matej Forjan, direktor Šolskega centra Novo mesto