Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
12. junij 2017

Strokovna ekskurzija na Primorsko

Dijaki predšolske vzgoje PV3A in PV3B smo se 7. 6. 2017, v spremstvu štirih profesoric odpravili na celodnevno ekskurzijo po Primorski. Začetek našega strokovnega, že kar precej poletnega izleta se je začel, z odhodom avtobusa izpred Tuša NM. Ob ritmih poletne glasbe smo kaj kmalu prispeli do Kopra, kjer smo se na pomolu pri Kapetaniji vkrcali na ladjico, ki nas je popeljala po skoraj celotni dolžini slovenskega dela Jadranskega morja. Pri skoraj dve urni vožnji smo si lahko dodobra ogledali relief in urbanizacijo slovenske obale, večja slovenska mesta-Koper, Izola, Strunjan, Piran in Portorož, kjer smo se tudi izkrcali. V Portorožu nas je že pričakal avtobus, od koder smo se odpeljali do Sečoveljskih solin, kjer smo se sprehodili po le-teh, si ogledali ekosisteme, ki živijo le na tem območju. Predstavili so nam potek ročnega pridobivanja Piranske soli, okušali smo slano vodo pa tudi pravo čokolado s solnim cvetom. Ob kratkem filmu smo spoznali še zgodovinski pogled na soline in ekosisteme, ki jih ni bilo moč videti v tem letnem času. Po ogledu solin nas je pot vodila proti Škocjanskem zatoku, kjer sta nas vodički popeljali po prečudoviti pokrajini in nam razkazovali živalske vrste, ki se tu nahajajo. S pomočjo daljnogljedov in raznih knjig pa so nam se bolj narisale jasne predstave. Najbolj pogumni pa so med prostim časom zbrali pogum in se ohladili v morju, ki je imelo zgolj 21stopinj.

Po celodnevnih ogledih smo bili dijaki izmučeni, skoraj bolj, kot za šolskimi klopmi in smo večino poti do Novega mesta prespali. Za nami je bil čudovit dan.

Ana Šimc, PV3B

image16