Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
22. november 2016

PROJEKTNI DAN ZA GL1A IN LG1A V MIZARSTVU KOS V POLŠNIKU

Dijaki GL1a in LG1a smo 20.11.2016 obiskali Mizarstvo Kos v lepo urejeni občini Polšnik. Mizarstvo se nahaja v Posavskem hribovju sredi travnikov in gozdov. Mizarstvo ureja zunanjo okolico hiš in izdeluje nadstreške, ograje in vse, kar je potrebno za lepšo okolico doma. To podjetje se posveti vsaki hiši posebej in predlaga nove ideje. Njihovi izdelki so funkcionalni in estetsko dovršeni. Ves les, ki ga porabijo za izdelke, pridobijo iz okolice. 


Pogovarjali smo se o medsebojnem sodelovanjem med raznimi izvajalci in podjetji. Večino časa smo bili v razstavnem salonu mizarstva. Predaval nam je direktor in njegova hčerka. Spodbujali so nas, naj v življenju počnemo to, kar sami želimo. Po predavanju smo se razdelili v 2 skupini. Ena je šla v delavnico, kjer smo si ogledali njihovo mehanizacijo in naredili svoj izdelek iz lesa. Druga skupina pa je risala, kaj bi še lahko dodali v okolico naše hiše, da bi bilo še lepše.


Po končanih delavnicah smo se srečno odpravili nazaj v Novo mesto.

Jaka Krivic, GL1a


22

Fotogalerija

 

 

Dijaki prvega letnika – gradbeni in lesarski tehnik, so bili 18. 11. 2016 na obisku v podjetju Mizarstvo Kos. Program dejavnosti je bil zelo pester in zanimiv. Predavanje o tem, kako uresničiti podjetniške ideje je v dijakih vzbudil mnogo misli o njihovi bodoči poslovni prihodnosti. 

Po predavanju so si dijaki vodeno ogledali vrsto zelo zanimivih razstav z različnimi temami: drevesne vrste, piščali, leseni izdelki okoli hiš, zunanje ureditve, itd. Podjetje aktivno sodeluje z dijaki, študenti in mnogimi drugimi akterji, vse za čim večjo proizvodnjo, trženje in uporabo končnih izdelkov iz lesa iz slovenskih gozdov. 


Po teoretičnem delu so imeli delavnice, ki so se jih dijaki najbolj razveselili. Najprej so narisali idejno rešitev zunanje ureditve, zatem pa poskušali v lesarski delavnici izdelati izdelek po lastnem navdihu. Delo je bilo ustvarjalno, druženje pa zabavno.


Obisk v podjetju je bil za vse zelo navdihujoč in zanimiv, zato se zahvaljujemo podjetju Mizarstvo Kos za sprejem in izvedbo, pa tudi vsem udeležencem za sodelovanje.



Zapisala: Lili Žnidaršič, organizatorka dejavnosti