Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
26. januar 2024

Igračke in leseni izdelki za otroke v hiši Palčica 2023


IMG 6597

V novembru in decembru 2023 so izpod rok naših pridnih dijakov nastajali številni ročno izdelani leseni izdelki, šivane in kvačkane igračke ter lutke iz tekstila, ki smo jih podarili otrokom Hiše zavetja Palčica v Grosuplju. Veselje in iskrivost otrok, ki zaradi različnih socialnih razlogov ne morejo živeti v svojih matičnih družinah in v Palčici čakajo, da bodo nameščeni v rejniško družino, je bilo iskreno in nepopisno. Malčki so skupaj z Dašo Schweiger in Majem Ogulinom, ki obiskujeta 4. letnik program predšolska vzgoja, v igralnem kotičku preživeli lep in razigran dopoldan. Otroci so se daril zelo razveselili in jih takoj uporabili v svoji igri.
Lesene pručke in stolčki ter ptičja hišica so nastali pri praktičnem pouku lesarstva, igračke iz tekstila so izdelale dijakinje 4. letnika predšolske vzgoje v okviru projekta Girls Go Circular, lutke so oblikovali dijaki 2. letnika predšolske vzgoje pri predmetu lutkarstvo, kvačkane igračke pa so ustvarile naše dijakinje kvačkarskega krožka, ki ga vodi učiteljica Simona Štirn.