Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Vec o tem

Novice

11 feb 2011

Informativni dan 2011

INFORMATIVNI DAN, februar 2011

 

V vseh treh informativnih terminih smo za obiskovalce pripravili kratek kulturni program, razstavo, ki so jo spremljali naši videofilmi z različnih dijaških dejavnosti, ter pisne in ustne informacije o nadaljnjem šolanju.

 

20-minutna predstava, ki je nastala pri sodobnem pouku medpredmetnega povezovanja, je nosila zanimiv naslov: NADARJENI POTOMCI.

Zamislili smo si posebno učno uro učenja besedilnih vrst. Besedilne vrste so obvezna vsebina pri slovenščini tako v osnovni in srednji šoli, vsekakor so tudi predmet vseživljenjskega učenja, ugotavljamo pa, da bi to vsebino bilo smiselno vključiti tudi v vrtec, saj moramo že otroke navajati na kakšen preprost opis osebe, predmeta, jih navajati na izvajanje postopka itd.

Izhodiščno vsebino smo povezali z učenjem angleščine, specifične glasbe ter likovno kulturo, in sicer je bila izbrana tema pri pouku angleščine – emu iz Avstralije.

 

Iz resničnih podatkov o življenju avstralskih emujev smo sestavili tragikomično povest o samcu in samici emujevki, ki sta si želela nadarjene potomce. Ob upoštevanju sodobnih postopkov valjenja jajc, samec se je sicer upiral in pisal celo pritožbe zoper mučenje nasilne samice, sta vendarle uspela in se na koncu obiskovalcem v vsej svoji lepoti, gracioznosti, premišljenosti in nadarjenosti v angleščini predstavila.

Naši dijaki se radi preizkušajo v igranju na odru, v vsaki generaciji pa se najde kakšen izrazit igralski talent, ki ga skozi srednješolska leta izbrusimo v biser. Katarina Kostelec iz 2. letnika že drugo leto konstantno nastopa in tudi tokrat je prevzela glavno vlogo emujevke. Pohvalno sta se odrezali tudi Lara Semenič kot samec in Nastja Brunskole kot računalniški in fotografski mojster. V angleščini sta se preizkusili Urška Jakobčič in Katarina Butala. Zahvala velja vsem drugim dijakom, ki so sodelovali z igranjem na instrumente in gostoljubno pospremili obiskovalce našega informativnega dne.

 

Pripravila: Marija Nemanič