Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem

Arhiv novic

21. maj 2021

Zaključna prireditev s predajo ključa

Slovo dijakov zaključnih letnikov je vsako leto pospremljeno z zaključno prireditvijo s predajo ključa, kjer pohvalimo izjemne dijake iztekajočega se šolskega leta ter izberemo naj dijaka in naj razred. Prireditev je tudi priložnost, da se maturanti predstavijo nižjim letnikom in se poslovijo od srednješolskih klopi. 

Poleg pohval in priznanj za dosežke na tekmovanjih iz znanja, zastopanje šole na različnih športnih področjih ter posebne zasluge pri promociji šole, je 19 dijakov prejelo priznanje za nesebično pomoč in delo v zdravstvenih zavodih v času epidemije COVID-19.

Priznanje za posebne zasluge in dosežke, ker so s svojim delom skozi srednješolsko izobraževanje promovirali šolo, so prejeli: Peter Gričar Vintar, Anja Rupar, Nejc Smrekar Kovačič in Nik Macedoni

Peter Gričar Vintar 2  Peter Gričar Vintar 1  Anja Rupar 1  Anja Rupar 2  Nejc Smrekar Kovačič 2  Nejc Smrekar Kovačič 1  Nik Macedoni 2  Nik Macedoni 1

Naj dijak Srednje zdravstvene in kemijske šole je postal Tim Baumkirher, ki je pod častnim pokroviteljstvom direktorja Šolskega centra Novo mesto doktorja Mateja Forjana prejel prenosni računalnik in častni znak Šolskega centra Novo mesto s priznanjem. Nagrado sta mu podelila direktor Matej Forjan in ravnateljica Damjana Papež.
Tim Baumkirher 4  Tim Baumkirher 3  Tim Baumkirher 2  Tim Baumkirher 1  

Naj razred je oddelek F3a, ki je prejel ključ, za nagrado pa pouka prost dan in financiranje stroškov prevoza z avtobusom v višini 250 kilometrov za izlet po lastni izbiri. Del nagrade –razredno fotografiranje, so dijaki že opravili.

Naj razred

Kljub izrednim razmeram so se na virtualni prireditvi dijaki predstavili s svojimi razrednimi slikovnimi kolaži ter plesom Jerusalema, ki v današnji situaciji predstavlja priložnost za odpadle maturantske plese in sodelovanje vseh maturantov, ki so se plesa učili pri urah športne vzgoje. Tako so nastali nepozabni spomini na srednjo šolo.

                       
Prireditev si lahko ogledate na povezavi: