Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Vec o tem

Novice

3 okt 2014

Predavanje gospoda Severja na temo čebelarjenje kot apiterapija

V zemlji, v delu čebel,

v šumenju gozdov,

v sanjah ob šelestenju praproti,

iščem sebe, da bi našel tebe.

(Andrej Sever)

 

 

V četrtek, 2. 10. 2014, nas je na šoli obiskal gospod Andrej Sever, član nadzornega odbora Čebelarske zveze Slovenije in član Čebelarske zveze Bela Krajina in Čebelarskega društva Metlika. Pripravil nam je kratko predavanje, a zelo zanimivo, polno bogatih izkušenj in doživetih trenutkov, o posebni obliki apiterapije za osebe z motnjami v razvoju.

Za uvod v predavanje smo si ob kratkem videoposnetku ogledali prve korake te posebne oblike terapije. V nadaljevanju nam je gospod predstavil zgodovino čebelarstva in izpostavil teorijo dr. Filipa Terča - očeta moderne apiterapije. Izvedeli smo, da ideja o čebelarjenju kot apitrapiji za zdravljenje oseb z motnjami v razvoju izvira iz Bele krajine in da se od tu širi naprej preko različnih predavanj, ki se v zadnjem času izvajajo vse več tudi izven naših meja. Ob demostrativnih razlagah smo si ogledali rezultate, ki potrjujejo to metodo zdravljenja. Le-ti so zelo obetavni in dobrodošli, saj odpirajo nove možnosti na področju zdravljenja oseb z motnjami v razvoju.  

Predavanje se nas je nekaterih dodobra dotaknilo, vsem pa nam je prineslo nove vidike  razumevanja in cenjenja povezanosti človeka z naravo.



                                                                                                                                                                 Katja Kastelic, prof.



IMG 2917  IMG 2914  IMG 2910