Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
3. februar 2014

Olimpijada poklicev - Lesarska ekipa v slovenski reprezentanci

PX013373

Med tekmovalci lesarskih šol Slovenije je vse dni prevladoval tekmovalni duh, čas pa je bil tudi za izmenjavo izkušenj in sklepanje poznanstev. Vse ekipe so bile izredno motivirane, njihovi izdelki pa so bili dobro izdelani in po kakovosti izenačeni. Komisija, ki so jo sestavljali sodniki posameznih šol pod vodstvom Igorja Lebana s CPI-ja, je imela odgovorno in težko nalogo. Naša šola je na dosedanjih dveh evropskih tekmovanjih dosegala vrhunske rezultate, saj smo imeli kar dva tekmovalca v državni reprezentanci. Tako je bilo tudi na letošnjem tekmovanju. Dijaki Tomaž Zupančič, Aleš Košak in Marko Meglen so z veliko mero znanja, izkušenj in potrpežljivosti pod mentorstvom Darka Brišarja, Mihaela Goršeta in Slavka Mirtiča osvojili odlično prvo mesto pred izredno močno ekipo Višje šole Maribor in ekipo Srednje lesarske šole Ljubljana. Najboljšim trem ekipam je Miha Lovšin s Centra RS za poklicno izobraževanje podelil priznanja in pokale, vsi sodelujoči pa so prejeli tudi praktične nagrade, ki so jih prispevali sponzorji. Zmagovalna novomeška ekipa bo tako  predstavljala Slovenijo na evropskem tekmovanju v poklicnih spretnostih Euroskills, ki bo letos oktobra v francoskem Lillu. 
Zmagovalcem čestitamo, držimo pesti za njih in jim zaželimo uspešno pot v Francijo. Obenem se zahvaljujemo številnim sponzorjem in donatorjem iz gospodarstva, ki so podprli tekmovanje.

Slavko Mirtič
sponzorji olimpijade poklicev