Piškotke uporabljamo, da lahko bolje zagotavljamo naše storitve ter vam nudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Več o tem
  • Novice
1. junij 2016

Mednarodno tekmovanje CAD Olympics

MEDNARODNO TEKMOVANJE DIJAKOV SREDNJIH GRADBENIH IN GEODETSKIH ŠOL - CAD OLIMPICS
Na Šolskem centru Novo mesto, Srednji gradbeni, lesarski in vzgojiteljski šoli, smo v torek, 31. 5. 2016, gostili tekmovalce in mentorje finala  mednarodnega tekmovanja gradbenih in geodetskih šol v delu z računalniškim programom AutoCAD - CAD Olympics. 
Tekmovanja so se udeležili mentorji in dijaki devetih šol, ki so na državnih tekmovanjih v Italiji, Bosni in Hercegovini in na Hrvaškem zasedli najboljša mesta. Letos pa se je tekmovanja prvič udeležilo tudi vseh pet slovenskih gradbenih šol, zato smo se odločili, da slovensko državno tekmovanje izvedemo hkrati z mednarodnim. 
Tako smo na zaključku tekmovalnega dneva razglasili tudi najboljše dijake državnega tekmovanja. Najboljši v konkurenci slovenskih gradbenih šol je bil Ljubljančan Anže Hriberšek, drugo in tretje mesto pa sta zasedla Celjana David Mavri in Filip Bezovnik.
V konkurenci 24 tekmovalcev in tekmovalk iz Novega mesta, Celja, Maribora, Ljubljane, Kranja, Bjelovarja, Siska, Zagreba, Banja Luke, Trsta, Pesara, Isernia, Assisija in Rovereta pa je bil na 15. finalu Cad Olimpics 2016 najboljši dijak iz Italije, drugo mesto je zasedel dijak s Hrvaške, tretje pa Ljubljančan Anže Hriberšek.